Is er gevraagd een bouwkundige keuring Den Haag uit te voeren? Dan moet je goed weten wat er allemaal bij komt kijken. Het is namelijk een keuring die voor alle partijen grote voordelen op kan leveren. Daarbij komen er steeds meer professionals bij die deze keuring voor jou uit kunnen voeren en jou kunnen voorzien van duidelijkheid. Schippers Bouwconsult staat bijvoorbeeld altijd voor je klaar. Alleen moet je dan wel goed opletten wat er allemaal bij de keuring komt kijken en welke voordelen je eraan gaat behalen. Onderstaande informatie zet het op een rij.

De bouwkundige keuring in Den Haag voor iedere woning

Het is goed om te zien wat er allemaal komt kijken bij de bouwkundige keuring in Den Haag. Het is namelijk een keuring die jou direct meer duidelijkheid gaat geven over de staat van de woning. De staat van de woning moet altijd goed genoeg zijn om in te kunnen wonen. Hierbij gaat het onder andere om het achterstallige onderhoud dat opgelost moet worden voordat je daadwerkelijk in de woning kunt zijn. Ook zijn er andere werkzaamheden die enige aandacht vereisten. Dankzij de keuring weet je waar je op korte termijn aan toe bent. 

De afspraak is snel gemaakt

Daarbij zal de bouwkundige keuring in Den Haag eenvoudig uitgevoerd worden. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar een afspraak te maken bij de professional. Je bepaalt hierbij zelf op welke datum de expert langs komt om door jouw woning te lopen. Dit zorgt er dus ook voor dat je jouw andere werkzaamheden niet af hoeft te zeggen voor de keuring. Vanaf het moment dat de afspraak gaat, zal het allemaal snel gaan. Hierdoor zorg je er ook voor dat je de uitslag van de keuring binnen een korte tijd in handen hebt.

Het achterstallige onderhoud aan muren en daken

Tijdens de bouwkundige keuring in Den Haag zal de expert een ronde in en rond het huis maken. Hierbij wordt op verschillende zaken gelet. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de dakconstructie en de staat van de muren. Deze moeten altijd goed genoeg zijn om alles te kunnen dragen. Daarbij zal er niet geboord worden in de muren. De zichtbare scheuren worden namelijk wel opgemerkt. Dit gebeurt aan zowel de binnen- als buitenkant. Houtworm en andere zaken die voor kunnen komen in de constructie zullen ook altijd opgeschreven worden door de expert.

Het uiteindelijke rapport

Uiteindelijk zal er een rapport opgesteld worden. Hierin staan alle resultaten van de bouwkundige keuring in Den Haag bij elkaar. Het rapport wordt altijd opgedeeld in meerdere onderdelen. Hierbij zal het eerste deel bestaan uit de werkzaamheden die per direct uitgevoerd moeten worden. Je ziet hiervoor ook direct de gemiddelde kosten op een rij staan. Het tweede deel bestaat uit de werkzaamheden die op termijn uitgevoerd moeten worden en waar extra op gelet moet worden in de tussentijd. Ook hiervan zie je de kosten van de bouwkundige keuring duidelijk bij elkaar staan. Je weet altijd waar je aan toe bent.