Een slot repareren, een sleutel kopiëren en een slot installeren; je kent het wel. Een slotenmaker is iemand die hier gespecialiseerd in is en dit slapend kan doen. Hij of zij heeft hier (als het goed is) al jarenlange ervaring mee en dat is mooi. Daar bof je mee, daar kun je gebruik van maken en dat bespaart je moeite! Maar wat zijn nou de werkzaamheden die een slotenmaker verricht die je misschien níet had verwacht? Wat doet zo iemand als je verder kijkt dan je neus lang is. Wat zijn de dingen die je mond doen openvallen? Waarvan je nooit had gedacht dat deze professionals dat óók uitvoerden onder werktijd? We bespreken het met je in deze blog. Lees je snel even verder? 

Inbraakpreventie door een slotenmaker

Dit had je wellicht nooit verwacht, maar een slotenmaker is natuurlijk wél gewoon gespecialiseerd in beveiliging. Hij of zij krijgt dagelijks te maken met allerlei problemen omtrent sloten en wellicht zelfs een occasionele inbraak. Daarom weet hij of zij van het reilen en zeilen in de beveiligingssector af en kent hij ook de fijne kneepjes van het vak van de inbrekers! De slotenmakers kunnen je daarom een goed advies geven over hoe je je huis beter beveiligt en wat voor sloten hier het beste bij passen. Daarnaast kun je tips verwachten zoals een camera installeren, je verlichting om het huis heen te verbeteren en ga zo maar door. Zwakke punten verbeteren, sterke punten benadrukken; je beveiliging is weer up-to-date na het vragen om advies aan een dergelijke professional. 

Kluizen openen

Een professional zoals deze kan natuurlijk onwijs veel met sloten. Als er een aantal pinnen in elkaar schuiven en uit elkaar schuiven bij het omdraaien van een sleutel, dan weet een slotenmaker wel wat hij of zij moet doen! Dat levert een andere fascinerende taak van hem of haar op; dit is het openen en repareren van kluisjes en kluizen. Of het nu gaat om een vergeten combinatie, een defect slot of een beschadigd mechanisch systeem; slotenmakers kunnen vaak de oplossing bieden om toegang te krijgen tot je waardevolle spullen zonder schade aan te richten. Ze hebben de nodige vaardigheden en gereedschappen om verschillende soorten kluizen te openen en te herstellen.

Autosleutels vervangen

Slotenmakers kunnen je ook helpen met je autosleutels. Moderne auto’s hebben bijzondere beveiligingssystemen met allerlei haken en ogen. Een elektronische sleutel hoort daar vaak bij en vormt een groot deel van het probleem als je problemen hebt met deze sleutel. Slotenmakers niet alleen de expertise om traditionele sleutels te maken, maar ook om elektronische sleutels te programmeren en te synchroniseren met de elektronica van het voertuig. Als je per ongeluk je autosleutel hebt verloren, beschadigd hebt of als je jezelf hebt buitengesloten, kan een slotenmaker je helpen om weer toegang te krijgen tot je voertuig zonder dat je daarvoor de veel te dure autodealer moet inschakelen. Een slotenmaker helpt je dus makkelijk uit de brand met iets waarvan je had gedacht dat je hiervoor niet bij hem of haar terecht kon!