Een inboedelverzekering vergelijken is eigenlijk de eenvoudigste manier om te kunnen besparen op de verzekeringspremie die ervoor in rekening wordt gebracht. Veel mensen zijn van mening dat de prijs van hun inboedelverzekering veel te hoog ligt. Ze gaan dan ook op zoek naar mogelijkheden om deze prijs te kunnen drukken. Het spreekt evenwel voor zich dat die lagere kostprijs er niet voor mag zorgen dat je bijvoorbeeld bij een schadegeval geen optimale dekking meer zal kunnen genieten. Toch is dat in de praktijk veelal het geval. Gelukkig valt er daar iets aan te doen. Door het uitvoeren van een vergelijking voor wat het afsluiten van je inboedelverzekering betreft zal je namelijk kunnen vaststellen dat je altijd bent verzekerd van de meest interessante prijs voor jouw verzekering. Hoe je zo’n inboedelverzekering vergelijken nu precies moet uitvoeren vertellen we je graag hier op deze pagina!

            1.) Welk soort inboedelverzekering wil je afsluiten?

In eerste instantie zal je bij een inboedelverzekering vergelijken kunnen vaststellen dat er meerdere verschillende soorten bestaan. Dat is voor veel mensen iets wat ze niet hadden verwacht. Voor de inboedelverzekering geldt dat je een keuze kan maken uit de twee opties zoals we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

  1. De extra uitgebreide inboedelverzekering;
  2. De allrisk inboedelverzekering;

Deze eerste inboedelverzekering vergelijken biedt je eigenlijk reeds een uitgebreid aantal dekkingen. Het gaat hierbij niet alleen om de dekkingen tegen brand- en waterschade evenals natuurrampen of stormschade, maar ook om deze die diefstal of inbraak verzekeren. In eerste instantie lijkt het er dan ook dan ook naar uit te zien dat deze verzekering je alles biedt waar je voor je inboedel nood aan hebt. Dat is echter niet helemaal juist. Het is immers zo dat er de all risk inboedelverzekering toch nog een interessante extra dekking voor jou in petto heeft.

Tijdens een inboedelverzekering vergelijken zal het je al snel duidelijk worden dat er buiten de dekkingen zoals hierboven reeds aangegeven nog één belangrijk exemplaar is waar je niet op kan rekenen. Welke? Zeer eenvoudig, namelijk de dekking tegen schade die door jou zelf wordt veroorzaakt. Wil je dat ook dergelijke (niet opzettelijk veroorzaakte) schade door je inboedelverzekering wordt verzekerd? In dat geval heb je nood aan de allrisk. Let wel, het spreekt voor zich dat dit type van inboedelverzekering behoorlijk duur kan uitvallen.

            2.) Voor welke waarde moet je inboedel worden verzekerd?

Het tweede punt om bij stil te blijven staan bij een inboedelverzekering vergelijken heeft betrekking tot de waarde waarvoor de inboedel moet worden verzekerd. Wat dit betreft is het altijd interessant om geen sprong in het diepe te hoeven wagen. Wat bedoelen we hier precies mee? Zeer eenvoudig. Veel mensen hebben er bij het uitvoeren van een inboedelverzekering vergelijking geen flauw idee van voor welke waarde hun inboedel dient te worden verzekerd. Dat is vervelend, want op deze manier kan je zomaar geconfronteerd worden met vervelende verrassingen wanneer er zich op een bepaald ogenblik een schadegeval voordoet.

Het is hoe dan ook altijd van belang om ervoor te zorgen dat je inboedelverzekering vergelijken een correcte waarde verzekerd. Met andere woorden, je moet ervoor aandachtig zijn dat de verzekerde waarde niet te hoog, maar ook niet te laag uitvalt. Bij een te hoge verzekeringswaarde is het zo dat je onnodig hoge verzekeringspremies zal moeten betalen. Bij een te lage waarde zal je bij een schadegeval nooit het volledige bedrag uitbetaald krijgen dat de waarde van je inboedel ten volle kan verzekeren.

            3.) Welk eigen risico wordt er gehanteerd?

Tijdens een inboedelverzekering vergelijken is het best mogelijk dat je op een bepaald ogenblik wordt geconfronteerd met een verzekering die aanzienlijk voordeliger is in vergelijking met de andere exemplaren die worden aangeboden. Op het eerste zicht is er daar veelal geen directe aanleiding voor. Geldt dat ook voor de verzekering die jij wenst af te sluiten? In dat geval is het altijd interessant om je even te verdiepen in het eigen risico dat er op van toepassing is. Dat eigen risico kan namelijk een zeer aanzienlijk verschil maken.

Standaard is het zo dat er door verzekeraars een gemiddeld eigen risico wordt gehanteerd dat de kerk als het ware in het midden laat. Dat kan interessant zijn omdat op deze manier de verzekeringspremie relatief beperkt kan worden gehouden, maar omdat tegelijkertijd ook het zelf te betalen bedrag bij schade niet te hoog zal oplopen. Is het voor jou in het bijzonder van belang om de periodieke kosten op je inboedelverzekering zo laag mogelijk te houden? Dan is het eventueel interessant om het standaard eigen risico nog wat te laten optrekken.

            4.) Valt je inboedelverzekering te combineren of niet?

Er is een goede reden aan te halen waarom zeer veel mensen ervoor kiezen om hun inboedelverzekering af te sluiten bij hun vertrouwde huis- en tuin verzekeraar. Dit is niet alleen het geval omdat men het eenvoudig vindt om voor die verzekering een beroep te kunnen doen op een vertrouwde partij, daarnaast kan er ook vaak worden gerekend op een mooi bundelvoordeel. Dat voordeel is iets wat je in de praktijk op zeer eenvoudige wijze een mooie meerwaarde kan opleveren. Niet alleen kan hierdoor de prijs worden gedrukt, daarnaast gebeurt dat ook nog eens op een manier zodat er niet moet worden ingeleverd op vlak van dekkingen die door de inboedelverzekering in kwestie worden aangeboden.

Tijdens een inboedelverzekering vergelijken is de kans betrekkelijk groot dat er je enkele combinatiemogelijkheden zullen worden aangeboden. Het komt bijvoorbeeld behoorlijk vaak voor dat potentiële verzekeringnemers ervoor kiezen om hun opstalverzekering te combineren met een inboedelverzekering in één enkel pakket. Dat is niet alleen praktisch, daarnaast kan dit je ook nog eens een mooi financieel voordeel opleveren. Hoe? Omdat je op deze manier in één klap een belangrijke(re) klant wordt voor de verzekeraar in kwestie. Beschik je dus al over bepaalde verzekeringen of ben je van plan om niet zomaar één, maar wel meerdere verzekeringen af te sluiten? Dan kan ervoor kiezen om deze verzekering te bundelen tot één pakket bij één en dezelfde partij in de praktijk zeker de moeite waard zijn.