Wanneer je een houten vloer in je woning wenst te laten plaatsen zal je uiteraard speciale aandacht willen besteden aan de uitstraling waarover ze zal komen te beschikken. Op dit vlak kan er worden vastgesteld dat menig aantal mensen nog altijd over een stevige voorkeur beschikken voor de realisatie van een traditionele parketvloer met rechte planken. Dit gezegd hebbende is visgraat door de jaren heen uitgegroeid als een meer dan interessant alternatief. Daar waar dit motief vroeger in het bijzonder in kastelen en herenhuizen was terug te vinden behoort het vandaag ook in gewone woningen perfect tot de mogelijkheden. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het visgraat motief? Lees dan vooral snel verder!

Wat is visgraat parket precies?

Voor veel mensen is het in de praktijk nog niet helemaal helder wat visgraat parket nu precies is. Daar brengen we graag verandering in. Visgraat parket is eigenlijk parket welke bestaat uit langwerpige, massieve planken. Deze planken zijn in het merendeel van de gevallen vervaardigd uit eikenhout. De planken worden tegen elkaar aangelegd in een zogenaamde V-vorm. Op deze manier ontstaat er als het ware een pijl in het parket. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit legpatroon niet kan worden verward met de Hongaarse punt. De planken welke deel uitmaken van een visgraat vloer zijn immers rechthoekig. Dat geldt niet voor deze die zijn terug te vinden in het Hongaarse punt motief. Daarbij gaat het immers om zogenaamde parallellogrammen. De planken worden verder in een hoek van 60 graden geplaatst waardoor er één rechte lijn ontstaat waar de beide planken elkaar raken.

Hoe komt het dat visgraat tegenwoordig zo populair is?

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat visgraat in vroegere tijden eigenlijk uitsluitend werd gebruikt in gebouwen zoals kastelen, kloosters en herenhuizen. Dat had vooral te maken met de bijzondere uitstraling waar deze vloer over beschikt. Hoe strak en aantrekkelijk een standaard houten parketvloer er ook uit mag zien, een visgraat motief heeft toch nog iets extra’s. De bijzondere wijze waarop de planken in de vloer worden geplaatst zorgt er namelijk voor dat er een visueel zeer aantrekkelijk geheel ontstaat welke ook nog eens zorgt voor heel wat meer klasse in de ruimte. Hoe dan ook, wil jij dus met andere woorden echt een speciale parketvloer laten realiseren in je woning? Dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor een visgraat motief echt altijd het overwegen waard is.

Op welke kosten moet je rekenen?

Het is natuurlijk lastig om aan te geven wat de gemiddelde kosten zijn voor visgraat. Dit niet in het minst omdat er op de markt tal van verschillende soorten parket zijn terug te vinden. De gemiddelde kostprijs waar je rekening mee kan houden inclusief plaatsing en de vereiste afwerking is gelegen rond de 140 euro per vierkante meter. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de kostprijs van je vloer wel nog zal worden beïnvloed door allerhande extra factoren. Denk hierbij niet alleen aan de oppervlakte, maar ook aan de afwerking en aan de ondervloer waarvan sprake is. Het wordt omwille van deze reden dan ook altijd aangeraden om een offerte op maat van je wensen te laten maken.

Voordelig parket koop je bij Parket Paleis – De specialist in Parket.