Je zult je wellicht realiseren dat er veel soorten waterpompen zijn. Je kunt bijvoorbeeld een booster pomp, hydrofoorpomp, dompelpomp en nog veel meer vinden. Hoewel de pomp in veel verschillende keuzes verkrijgbaar is, is het gebruik ervan bijna hetzelfde. Het doel van het gebruik van een waterpomp is om het water te verplaatsen en te verdelen. Het meest voorkomende gebruik van een waterpomp is voor irrigatie. In feite kan een waterpomp ook worden gebruikt om het water uit een ondergelopen kelder te pompen of het zwembad te vullen. In dit artikel proberen we het verschil tussen hydrofoorpomp en beregeningspomp uit te leggen.

Wat is een beregeningspomp?

Heb je een pomp nodig om je veld of tuin te besproeien? Beregeningspomp is de meest geschikte optie. Deze pomp wordt vaak gebruikt voor irrigatie. Deze machine kan het water van een lager niveau naar een hoger gebied pompen. Je kunt de pomp aansluiten met een slang of sproeier om de hele delen van je veld te besproeien. De beregeningspompen zijn verkrijgbaar met verschillende debieten. Let dus bij het kiezen van een beregeningspomp op het gebied dat wordt geïrrigeerd. Om het debiet te bepalen, moet je ook nadenken over de aard van de bodem, het klimaat en het type planten. Ter informatie, de beregeningspomp is niet voorzien van een snelheidsregelaar. Je kunt het debiet dus aanpassen door deze aan en uit te zetten. Daarnaast kun je het debiet ook regelen met behulp van een smoorklep in de afvoerleiding.

Wat is een hydrofoorpomp?

Hydrofoorpompen worden vaak gebruikt om het water te leveren voor woningen of commerciële gebouwen. Het haalt het water uit een vijver, put, beek of watertank. Je huis kan een hydrofoor systeem gebruiken om schoon water te leveren voor de was, douche, gootsteen, drinken of sanitair. Dit systeem heeft een pomp die is aangesloten op de watertank. De hydrofoorpomp haalt het water uit de tank. Deze pomp kan het water van verschillende diepten halen. Het hydrofoor systeem kan de waterdruk stabiliseren. Het water kan dus met gelijke druk stromen en uit elke kraan in huis stromen. Wanneer je een hydrofoorpomp koopt, moet je rekening houden met de pompcapaciteit en de hoeveelheid water die je huis verbruikt.

Tips om de juiste pomp te kiezen

Wanneer je een waterpomp koopt, moet je op een aantal factoren letten. Allereerst moet je rekening houden met de stroomsnelheid. Stroomsnelheid betekent de hoeveelheid tijd die nodig is om het water te verplaatsen. Als je een groot deel van een boerderij wilt irrigeren, heb je een pomp met een hoog debiet nodig. Dan moet je ook letten op het type water. Als het water is verontreinigd met vuil, is het vereist om een ​​pomp met filter te gebruiken om verstopping te voorkomen. Vervolgens moet ook de maximale opvoerhoogte worden gecontroleerd. Het is de langste afstand of hoogte die de pomp kan bedienen. Een andere factor waarmee je rekening moet houden, is de maat van de inlaatklep. Hoe groter het ventiel, hoe meer water het kan aanzuigen.